Corona informatie

06-11-2021 15:10

 

Coronatoegangsbewijs verplicht bij binnensport vanaf 18 jaar

Afgelopen week hebben wij de vernieuwde corona maatregelen doorgekregen. Voor alle binnensporten gelden dat de leden een coronatoegangsbewijs moeten kunnen tonen. Het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november in de sport verplicht bij sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar. Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters en publiek binnen, ook voor ouders die hun kind komen brengen en daarbij een binnenruimte betreden. Helaas geven wij ook binnensportlessen en moeten wij ook aan deze verplichtingen voldoen. Vanaf 6 november wordt er door de leiding of iemand van het bestuur gevraagd om uw CTB te tonen. Een CTB kan zijn een volledig vaccinatiebewijs,  een negatieve test uitslag van maximal 24 uur oud voor een anti-gentest of maximal 48 uur oud voor een PCR test of een herstelbewijs.

Het mag duidelijk zijn dat deze maatregelen ons als gymvereniging ook is overvallen en het is voor ons ook een enorme uitdaging om dit op een correcte manier te organiseren.  Wij doen om die reden ook een beroep op alle leden om dit in  goede banen te leiden.

Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, alle vrijwilligers.